Наслов:

НЕАТРАКТИВЕН ПОЧЕТОК


Издадено на: 07.10.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9069 | Страна: 15

Програма:
Симфониска поема „Танчарка“ од Кирил Македонски, Концерт за пијано бр. 3 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ермир Крантја, Албанија; Кемал Гекиќ – пијано, Србија

Клучни зборови:
1992 Владо Чучков Ермир Крантја Јоханес Брамс Кемал Гекиќ Кирил Македонски Концерт за пијано бр. 3 Македонска филхармонија Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 4 Симфониска поема Танчарка

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат