Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
МАКЕДОНСКО ДУХОВНО ВОСКРЕСЕНИЕ
СОТИР ГОЛАБОВСКИ МАКЕДОНСКО ТРАДИЦИОНАЛНО ЦРКОВНО ПЕЕЊЕ

Периодика: Утрински весник Датум: 19.06.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ВО КУЛТУРАТА ВЛАДЕЕ УРАМНИЛОВКА
ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА ДИРЕКТОР НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ И УМЕТНИЧКИ ДИРЕКТОР НА ЉУБЉАНСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Утрински весник Датум: 13.06.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
СКОПЈЕ ГОРЕШЕ КОЛКУ ШТО САКАА ПРИСУТНИТЕ
БОБАН МИЛОШЕСКИ АВАЛОН ПРОДУКЦИЈА

Периодика: Утрински весник Датум: 05.06.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ПЕТ ЕЛЕМЕНТИ НА ИНТЕРКУЛТУРНА СОРАБОТКА
ИНТЕРВЈУ ГОРАН ТАНЕВСКИ АРТ-ДИРЕКТОР НА ФЕСТИВАЛОТ NEW AGE

Периодика: Утрински весник Датум: 29.05.2000

Автор: Т.И. Категорија: интервју
ВИРТУОЗОТ НА ДУДУК ГО ОТВАРА NEW AGE ФЕСТИВАЛОТ
ЏИВАН ГАСПАРИАН

Периодика: Утрински весник Датум: 16.05.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ФРЕНЕТИЧНИ АПЛАУЗИ НА 2500 ЛУЃЕ
РАЗГОВОР СО ПИЈАНИСТОТ СИМОН ТРПЧЕСКИ, ЛАУРЕАТ НА СВЕТСКИОТ НАТПРЕВАР ВО ЛОНДОН

Периодика: Утрински весник Датум: 04.05.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
МУЗИКАТА НА РОМАНТИЧНИОТ ГЕНИЈ
ИНТЕРВЈУ СИМОН ТРПЧЕСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 22.01.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
Во 21-ВИОТ ВЕК СО ЕЛЕКТРОНСКО СТУДИО
Интервју: гоце коларовски, декан на фму

Периодика: Утрински Датум: 06.11.1999

Автор: Виктор Шиков Категорија: интервју
САМО МЛАДИОТ ЧОВЕК ГЛЕДА ДЕКА ЦАРОТ Е ГОЛ
ристо вртев - рокенрол уметник, лидер на архангел

Периодика: Вечер Датум: 12.12.1998

Автор: Марија Т. Анастасовска Категорија: интервју
ДАМА КОЈА ГИ РАЗГАЛУВА СРЦАТА
пијанистката јасминка чакар - 35 години на музичката сценаа

Периодика: Вечер Датум: 15.08.1998