Автор: В. М. Категорија: интервју
НЕПРЕКИНАТА ДОЛГОРОЧНА СОРАБОТКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.01.1978

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: интервју
ОД КУМАНОВКА ДО КАПИДАН

Периодика: Вечер Датум: 10.12.1977

Автор: Јелица Ѓорѓиева Порента Категорија: интервју
РЕТКО СЕ ПИШУВААТ КОМПОЗИЦИИ ЗА ТРУБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.1977

Автор: В. Митаноски Категорија: интервју
„СВЕТА СОФИЈА“-ПРЕДИЗВИК ЗА СЕКОЈ ИСПОЛНИТЕЛ

Периодика: Вечер Датум: 03.08.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: интервју
ЗБОГАТЕН ФОНДОТ НА МУЗИЧКАТА ЛИТЕРАТУРА ЗА ВИОЛОНЧЕЛО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1977

Автор: С. Ѓуровска Категорија: интервју
ОСНОВНА ОСОБЕНОСТ НА МУЗИКАТА-ХУМАНИЗМОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1977

Автор: Миле Маневски Категорија: интервју
МОСТ МЕЃУ МЕКСИКО И МАКЕДОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.02.1977

Автор: Јелица Ѓорѓиева Порента Категорија: интервју
АНА СКЕРЛЕВА НА ОПЕРСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.01.1977

Автор: / Категорија: интервју
ПОГОЛЕМА ПРИСУТНОСТ ВО СВЕТОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1976

Автор: Ј.П. Категорија: интервју
„ОСНОВНО НАСТОЈУВАЊЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО: КВАЛИТЕТНА И ПОТВРДЕНА ПРОГРАМА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1976