Автор: Владо Чучков Категорија: интервју
НЕСОЗРЕАНИ ИЗВЕДБИ
за концертот на камерниот ансамбл на ртвс, под диригентство на фимчо муратовски, солист јован колунџија

Периодика: Вечер Датум: 29.01.1991

Автор: Небојша Јаконов Категорија: интервју
ЧЛЕН НА ТВОРЕЧКАТА ПАРТИЈА
СРЕДБА: ЗАФИР ХАЏИМАНОВ

Периодика: Вечер Датум: 01.09.1990

Автор: Нове Цветаноски Категорија: интервју
ТВОРЕЧКО ЕХО НА ЗБОРОТ И ЗВУКОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.03.1990

Автор: Христо Петрески Категорија: интервју
ДА СЕ ЖИВЕЕ СО ПУБЛИКАТА
РАЗГОВОР СО ПОВОД: КИРИЛ РИБАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.03.1990

Автор: Велибор Педевски Категорија: интервју
ГО МРАЗАМ СТУДИОТО
РАЗГОВОР СО БИЛ ЛАСВЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.1989

Автор: Ана Гапо Категорија: интервју
ДИРИГИРАВ СО ОРКЕСТАР НА ИДНИНАТА
МИЉЕНКО ПРОХАСКА ГОСТИН НА НАШИОТ ГЛАВЕН ГРАД

Периодика: Вечер Датум: 09.05.1987

Автор: / Категорија: интервју
НЕПОВТОРЛИВ МУЗИЧКИ ПРОСТОР
ДРУГИТЕ ЗА НАС

Периодика: Вечер Датум: 05.01.1987

Автор: Фидан Јакоски Категорија: интервју
ВО МУЗИКАТА НЕМА ЕРЕС

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.1986

Автор: С. Ѓуровска Категорија: интервју
ОД ИЗВОРИТЕ НА ЦРКОВНАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1986

Автор: Ццетанка Зојчевска Категорија: интервју
СРЕДБА СО ПОЗНАТАТА ПИЈАНИСТКА ОД ЈАПОНИЈА – ИКУКО

Периодика: Вечер Датум: 19.07.1986