Наслов:

ЈАС ЌЕ ВИ ПОДАРУВАМ САМО МУЗИКА

Симон Трпчевски и Македонска филхармонија го отворија „Скопско лето"

Издадено на: 24.06.2002
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во б-мол (1875 г.) од Петар Илич Чајковски, Петтата симфонија во е-мол од Петар Илич Чајковски, (1888)
Учесници:
Македонска филхармонија, Симон Трпчески, Милен Начев,

Клучни зборови:
2002 Македонска филхармонија Милен Начев Петар Илич Чајковски Симон Трпчески Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат