Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОТРЕБЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.02.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ИДА ХЕНДЕЛ

Периодика: Разгледи Датум: 20.10.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВА СЛАБО ПОСЕТЕНИ КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.05.1956

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ГРЧКИОТ ВИОЛИНИСТ БИРОН КОЛАСИС

Периодика: Разгледи Датум: 12.01.1955