Наслов:

СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ


Издадено на: 04.03.1966
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6961 | Страна: 4

Програма:
Интродукција и ларго од Мирослав Шпилер, Концерт за виолина и оркестар од Јоханес Брамс, Симфонија во d-moll од Цезар Франк
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Теодор Романиќ - диригент, Босна и Херцеговина; Ферн Рашковиќ - виолина, Србија

Клучни зборови:
1966 Владо Чучков Интродукција и ларго Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар Мирослав Шпилер Симфонија во d-moll Теодор Романиќ Ферн Рашковиќ Филхармонија на СРМ Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат