Наслов:

НЕПОТПОЛНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 03.03.1972
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9038 | Страна: 8

Програма:
Предигра „Егмонт“ од Лудвиг ван Бетовен, Симфониски варијации за пијано и оркестар од Цезар Франк, Симфонија бр. 5 „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Алберт Росен, Чехословачка; Јурица Мурај - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1972 Алберт Росен Антонин Дворжак Драго Јаневски Егмонт Јурица Мурај Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Од новиот свет Симфонија бр. 5 Симфониски варијации за пијано и оркестар Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат