Наслов:

ЕДНОСТАВНО: БЕЗ СВОЈ ДЕН


Објавено на: 23.11.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9283 | Страна: 10

Програма:
„Религиозно“ - дел од Суитата за оркестар од Славко Остерц, Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во D-dur од Сергеј Прокофјев, Симфонија во d-moll од Цезар Франк
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Само Хубад, Словенија; Роза Фајн - виолина, СССР

Клучни зборови:
Концерт за виолина и оркестар бр. 1 во D-dur Сергеј Прокофјев Македонска филхармонија Цезар Франк Симфонија во d-moll Славко Остерц 1972 Само Хубад Роза Фајн Религиозно Владо Чучков Суита за оркестар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат