Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИНТЕРЕСНО И БЕЗ ИНСТРУМЕНТАЛЕН СОЛИСТ
Македонската филхармонија под раководство на маестро Патрик Сујо

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
НОВИ ПРАВИЛА ЗА ПОГОЛЕМО УЖИВАЊЕ ВО МУЗИКАТА
отворена новата сезона на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 14.10.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
РОМАНТИКА ВО ЛАДНА АМТОСФЕРА
По концертот на Илија Зимбо, флејта, и Сара Пројкоска-Николовска, пијано

Периодика: Утрински весник Датум: 01.03.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УБАВО ДОЖИВУВАЊЕ ЗА ПУБЛИКАТА
за концертот на леонид и надежда пејсахови

Периодика: Утрински весник Датум: 06.12.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БОГАТА КОНЦЕРТНА НЕДЕЛА
за концертите на виолинистите сихана бадивуку и јане бакевски и на македонската филхармонија со солистит на пијано наум штаркман, под диригентствно на андреј андреев

Периодика: Вечер Датум: 04.12.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
УБАВ И СОЧЕН ТОН
по настапот на ксенија јанковиќ во „света софија“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТИ УМЕТНИЧКИ ВРЕДНОСТИ. СКОПСКО ЛЕТО
за концертните рецитали на дуото вили фердинанди - виолина и драгана петковиќ - пијано, како и на гитаристот френк кунц

Периодика: Вечер Датум: 31.07.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВОЗБУДУВАЊА И РАДОСТ
КОН НАСТАПИТЕ НА АНТОН БЕРОВСКИ И АНИТА ТАРТАРИ; ПЕР СКЕРЛИНГ; БИЛЈАНА ЈОВАНОВСКА - ИНТЕРФЕСТ 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.11.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ПУЛСАЦИИ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на ермир крантја, солист никола паскалов - пијано

Периодика: Вечер Датум: 26.01.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕНАМЕТЛИВО ОДБЕЛЕЖАН ЈУБИЛЕЈ
за концертот на македонската филхармонија по повод јубилејот на диригентот перо петровски

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СУПТИЛЕН ИЗВЕДУВАЧКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
за концертот на француските уметници виолинистот жан филип одоли и пијанистот ерве бијо во студиото на мрт

Периодика: Вечер Датум: 26.02.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНО ЗРЕЕЊЕ
НАСТАП НА ВИОЛИНИСТОТ МИХАЈЛО КУФОЈАНАКИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МЕДИТЕРАНСКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ЗОРАН ЈАНЧИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1988

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986