Наслов:

НАШЕ НОВО ДИРИГЕНТСКО ИМЕ


Објавено на: 26.05.1961
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 5242 | Страна: 4

Програма:
Симфониска поема „Танц на маѓесниците“ од Блаж Арнич, Концерт за пијано и оркестар во a-moll од Едвард Григ, Симфонија во d-moll од Цезар Франк
Учесници:
Филхармонија на НРМ, Александар Лековски - диригент, Душан Трбоевиќ - пијано

Клучни зборови:
Александар Лековски Блаж Арнич Душан Трбоевиќ Ѓоко Георгиев Едвард Григ Концерт за пијано и оркестар Симфонија Симфониска поема Танц на маѓесниците Филхармонија на НРМ Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат