Наслов:

ПРИЈАТНА ВОЗБУДА: ПРИСУСТВО НА МНОГУБРОЈНА ПУБЛИКА


Издадено на: 06.02.1966
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6935 | Страна: 3

Програма:
Увертира кон операта „Вилијам Тел“ од Џоакино Росини, Унгарски танци бр. 5 и 6 од Јоханес Брамс, Симфониски варијации за пијано и оркестар од Цезар Франк, Рапсодија во сино од Џорџ Гершвин
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Бранко Сепчиќ - пијано, Хрватска
Забелешка:
Прилог : Култура наука уметност

Клучни зборови:
1966 Бранко Сепчиќ Ванчо Чавдарски Владо Чучков Јоханес Брамс Рапсодија во сино Симфониски варијации за пијано и оркестар Увертира кон операта Вилијам Тел Унгарски танци бр. 5 и 6 Филхармонија на СРМ Цезар Франк Џоакино Росини Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат