Наслов:

ДИРИГЕНТ СО ВИСОК ТВОРЕЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ


Издадено на: 04.05.1974
Автор: Ристо Аврамовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9797 | Страна: 7

Програма:
Македонска филхармонија; диригент: Оскар Данон; Божидар Братоев - виолина
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Оскар Данон; Божидар Братоев - виолина

Клучни зборови:
1974 Божидар Братоев Концерт за виолина и оркестар Македонска филхармонија Оскар Данон Ристо Аврамовски Симфонија во d-moll Тома Прошев Феликс Менделсон Хебриди Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат