Наслов:

НЕПОТРЕБЕН КОНЦЕРТ


Издадено на: 17.02.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5147 | Страна: 4

Програма:
Соната во A-dur „Кројцерова“ од Лудвиг ван Бетовен, Соната во A-dur од Цезар Франк и дела од грчки композитори
Учесници:
Бајрон Коласис - виолина, Р. Грција

Клучни зборови:
Бајрон Коласис Владо Чучков Кројцерова Лудвиг ван Бетовен Соната во А дур Цезар Франк

Оригинален извадок: