Наслов:

КОНЦЕРТ НА ИДА ХЕНДЕЛ


Издадено на: 20.10.1957
Автор: Владо Чучков
Периодика: Разгледи
Број: 18 | Страна: 4

Програма:
Пролетна соната од Лудвиг ван Бетовен, Соната во А дур од Цезар Франк, „Петрушка“ од Игор Стравински, Ноктурно рапсодија од Бела Барток, „Кус живот“ од Мануел де Фаља, Капричо бр. 24 од Николо Паганини и едно дело од Јоханес Брамс
Учесници:
Ида Хендел - виолина; Андреја Прегер–пијано

Клучни зборови:
1957 Андреја Прегер Бела Барток Владо Чучков Игор Стравински Ида Хендел Јоханес Брамс Капричо бр. 24 Кус живот Лудвиг ван Бетовен Мануел де Фаља Николо Паганини Ноктурно рапсодија Петрушка Пролетна соната Соната во А дур Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат