Наслов:

МУЗИКА ШТО ПОНЕСУВА


Издадено на: 16.07.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9871 | Страна: 8

Програма:
Симфониета „Инси“ од Томислав Зографски, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Јоханес Брамс, Симфонија во d-moll од Цезар Франк
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Руџеро Ричи - виолина

Клучни зборови:
1974 Димитрије Бужаровски Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар во D-dur Македонска филхармонија Охридско лето Руџеро Ричи Симфониета Инси Симфонија во d-moll Томислав Зографски Фимчо Муратовски Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат