Наслов:

РЕЦИТАЛ НА ЕКАТЕРИНА НОВИЦКАЈА


Објавено на: 15.08.1969
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 1934 | Страна: 15

Програма:
Прелудиум, корал и фуга од Цезар Франк, Три интермеца оп. 117 од Јоханес Брамс, Скерцо во h-moll од Фредерик Шопен и дела од Александар Скрјабин и Сергеј Прокофјев
Учесници:
Екатерина Новицкаја - пијано, СССР

Клучни зборови:
Охридско лето 1969 Екатерина Новицкаја корал и фуга Три интермеца оп. 117 Фредерик Шопен Скерцо во h-moll Сергеј Прокофјев Александар Скрјабин Љубомир Бранѓолица Јоханес Брамс Прелудиум Цезар Франк

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат