Наслов:

СИЛЕН ПИЈАНИСТИЧКИ ЗАФАТ


Издадено на: 18.08.1969
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8111 | Страна: 5

Програма:
Прелудиум, Корал и Фуга од Цезар Франк, Скерцо во h-moll од Фредерик Шопен, Соната-Фантазија од Александар Скрјабин, „Мимоходности“ оп. 22 од Сергеј Прокофјев
Учесници:
Екатерина Новицкаја - пијано, СССР

Клучни зборови:
1969 Александар Скрјабин Владо Чучков Екатерина Новицкаја корал и фуга Мимоходности оп. 22 Охридско лето Прелудиум Сергеј Прокофјев Скерцо во h-moll Соната-Фантазија Фредерик Шопен Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат