Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВО ЗНАК НА СЕРИОЗНО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО
по завршувањето на 22 Мајски оперски вечери

Периодика: Вечер Датум: 02.06.1993

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
ИМПОЗАНТЕН ТВОРЕЧКИ ОПУС

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1991

Автор: Крсте Црвенковски Категорија: Осврт
КОМПОЗИТОР СО ШИРОКО СРЦЕ
ПО ПОВОД ТРИ ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ПЕТРЕ БОГДАНОВ КОЧКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1991

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: есеј
ИНСТРУМЕНТ ПО КОЈ ШТО СВИРИ ВСЕЛЕНАТА
КОН ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА ГУСТАВ МАЛЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.02.1991

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ПОРТРЕТНА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ТРИНАЕСЕТТИТЕ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.11.1990

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
РОКОТ НА МАРГИНИТЕ
ДОМАШНА ДИСКОГРАФИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1990

Автор: Гоце Коларовски Категорија: критика
НАГРИЗУВАЊЕ НА ТЕМЕЛОТ
МУЗИЧКОТО ВОСПИТАНИЕ НА НАЈМАЛДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1990

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
КАКО ПРОПАЃА РОКЕНРОЛОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.1990

Автор: Б. Јовановска Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ СО МЛАДИТЕ ОД СВЕТОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1988

Автор: / Категорија: критика
ТВОРЕШТВО ПОСВЕТЕНО НА СЛОБОДАТА
ВЧЕРА ВО СКОПЈЕ ПОЧИНА ПЕТРЕ БОГДАНОВ-КОЧКО

Периодика: Вечер Датум: 23.02.1988