Наслов:

БУРНИ АПЛАУЗИ ЗА МАКЕДОНСКИОТ БАЛЕТ „ТРИ СЕСТРИ“

по фестивалот „европски театарски движења„ во подгорица

Објавено на: 01.07.1998
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 18427 | Страна: 12

Програма:
Балет „Три сестри“ од Јагода Сланева и Маја Мицевска.
Учесници:
Тања Вујисиќ-Тодоровска, Катерина Кипровска, Александра Мијалкова, Горан Божинов
Забелешка:
по фестивалот „Европски театарски движења“

Клучни зборови:
Горан Божинов Тања Вујисиќ-Тодоровска Катерина Кипровска 1998 Александра Мијалкова Три сестри Маја Мицевска Европски театарски движења Емилија Џипунова Јагода Сланева

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат