Автор: Соња Шојлевска Категорија: критика
ПОДЕМОТ И ПАДОТ НА ЕНТУЗИЈАЗМОТ
ЧЕТИРИЕСЕТ ГОДИНИ ЗДРУЖЕНИ МАКЕДОНСКИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.01.1988

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЈНОСТ – Хорскиот аматеризам

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.06.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРИСУТЕН ХОРСКИ ЕНТУЗИЈАЗАМ

Периодика: Вечер Датум: 25.06.1981

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
СМОТРА НА ВРВНИТЕ МУЗИЧКИ ДЕЛА
по седмото музичко биенале во берлин

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.03.1981

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: Осврт
ФОЛКЛОРОТ И УМЕТНИЧКОТО ТВОРЕШТВО ДО 1945 ГОДИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.12.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
СПЕКТАКЛОТ СЕ ВИКАШЕ ШИРИНГ И ВЕДЕР РИПОРТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.11.1980

Автор: О. Спиркоска Категорија: Осврт
ПРОГРАМА СО ПУКНАТИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
АФИРМАЦИЈА НА ЈУГОСЛОВЕНСКИОТ ЏЕЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
УСПЕШНА РЕПРИЗА НА ЊУПОРТ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
ДВАЕСЕТ ГОДИНИ СПЛИТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.07.1980