Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРОЕКТ
балет

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОСТРОГА СЕЛЕКЦИЈА
по деновите на македонската музика

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Валентина Димитровска Категорија: критика
ПОМАЛКУ ОД ОЧЕКУВАНОТО
заврши интернационалниот фестивал „синтезис“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1998

Автор: Валентина Димитровска Категорија: критика
ДА СЕ НАЈДЕ ПАТ ДО УМЕТНИЦИТЕ И ПУБЛИКАТА
Денови на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.04.1998

Автор: Виктор Шиков Категорија: критика
ПЕТ ПОСЕБНИ ЏЕЗ ПРИКАЗНИ
„скопскиот џез фестивал“ и годинава ја потврди својата висока класа

Периодика: Вечер Датум: 24.10.1997

Автор: В. Димитровска Категорија: критика
СРЦЕТО НА АМЕРИКАНСКАТА СЦЕНА
по завршувањето на скопскиот џез фестивал

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОВЛЕКУВАЊЕ ВО ХИБЕРНАЦИЈА
кон деновите на македонската музика 97 што годинава го имаа јубилејното, 20-то издание

Периодика: Вечер Датум: 07.05.1997

Автор: Валентина Димитровска Категорија: критика
ЗВУЦИТЕ НА 20-ОТ ВЕК
по завршувањето на 4-от меѓународен фестивал „синтезис“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИСЧЕКОР НАПРЕД
МУЗИЧКАТА ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.08.1994