Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
НЕМА ПОВЕЌЕ ГЕНИЈАЛНИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.09.1973

Автор: Л. М. Категорија: интервју
МУЗИКАТА ВО ФИЛМОТ – ФРЕСКА НА СУДБИНИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1973

Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
СРЕЌНА КОГА ПУБЛИКАТА Е ЗАДОВОЛНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1973

Автор: Н.М. Категорија: интервју
БОГАТА ГОДИНА (НИКОЛА АТАНАСОВ)

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1973

Автор: Јован Павловски Категорија: интервју
ПЕСНАТА ЈА НОСЕВ ВО СЕБЕ ДВАЕСЕТ ГОДИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1973

Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
ПРАИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА „ИЛИНДЕН“

Периодика: Вечер Датум: 20.04.1973

Автор: Лилјана Мазова Категорија: интервју
СВРТУВАЊЕ КОН ИЗВОРНИОТ ФОЛКЛОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.1973

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: интервју
ОТСУСТВО НА УСЛОВИ ЗА РАБОТА

Периодика: Вечер Датум: 19.01.1973

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: интервју
БЕЗ ЈАСНА КОНЦЕПЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 12.01.1973

Автор: Ристо Кузмановски Категорија: интервју
СВОЕВРЕМЕНО И БЕТОВЕН БЕШЕ АВАНГАРДЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1972

Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
АВАНГАРДНАТА МУЗИКА УМРЕЛА ПРЕД ДА СЕ РОДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: интервју
МУЗИКА ОД БИТИЕТО НА УМЕТНИКОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1972

Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
ПОТРЕБА ОД НОВИ СЦЕНСКИ АМБИЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1972

Автор: В. Категорија: интервју
ТВОРЕЧКИОТ МИР – ГАРАНЦИЈА ЗА УСПЕХ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.06.1972