Автор: О. Спироска Категорија: интервју
ТАЛЕНТИ ИМА, КОНЦЕРТИ НЕМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.05.1965

Автор: Гроздан Попов Категорија: интервју
МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 08.05.1965

Автор: Р. Кузмановски Категорија: интервју
ИЗВОНРЕДЕН РИТАМ И ИГРА: ЛУЈ АРМСТРОНГ ЗА НАШИТЕ НАРОДНИ ПЕСНИ И ОРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.04.1965

Автор: Ѓ. Механџиски Категорија: интервју
ЦЕЛ ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА МУЗИКАТА: ТАЛЕ ОГНЕНОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.02.1965

Автор: Ѓ. Поповски Категорија: интервју
МЛАДОСТА МОЈА ИНСПИРАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1964

Автор: Ѓ. Поповски Категорија: интервју
ЧУВСТВУВАМ ДОЛГ КОН СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.11.1964

Автор: Н.Н. Категорија: интервју
ГЛИГОР СМОКВАРСКИ: НЕДОВРШЕН БАЛЕТ И КОНЦЕРТ ЗА КЛАРИНЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1963

Автор: К.Г. Категорија: интервју
ТОМА ПРОШЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1963

Автор: К.Г. Категорија: интервју
ЉУБОМИР БРАНЃОЛИЦА: „ДВА НОВИ БАЛЕТА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.1963

Автор: К. Гавриш Категорија: интервју
СТЕФАН ГАЈДОВ: „МИНИЈАТУРНИ ИНСТРУМЕНТАЛНИ КОМПОЗИЦИИ ЗА ДЕЦА…“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1963

Автор: К.Г. Категорија: интервју
ПЕТРЕ БОГДАНОВ-КОЧКО: ДВЕ ЗБИРКИ НА СОЛО ПЕСНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.03.1963

Автор: К. Гавриш Категорија: интервју
КИРИЛ МАКЕДОНСКИ: ВТОРА ОПЕРА „ЦАР САМОИЛ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1963

Автор: К. Гавриш Категорија: интервју
ТОДОР СКАЛОВСКИ: „КОМПОНИРАМ БАЛЕТСКА МУЗИКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.1963

Автор: К.Гавриш Категорија: интервју
ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ: ПИШУВАМ ОПЕРА „ПЕЧАЛБАРИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.02.1963