Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
ЗА ЖИВИТЕ И МРТВИТЕ ДА НЕ БИДАТ АНОНИМНИ

Периодика: Вечер Датум: 03.06.1972

Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
КУЌА СО ВИОЛИНСКИ КЛУЧ

Периодика: Вечер Датум: 20.05.1972

Автор: М. Кнежевиќ Категорија: интервју
ДОБАР ПОЧЕТОК

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.05.1972

Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
АФИРМАЦИЈА И ПОЧИТ

Периодика: Вечер Датум: 15.04.1972

Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
ТОА Е МОЈОТ ЖИВОТ. ЖИВКО ФИРФОВ. СЕКОГАШ ВО ИЗВОРОТ НА МЕЛОСОТ

Периодика: Вечер Датум: 18.01.1972

Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
ПРВА ВИСТИНСКА НАРОДНА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.11.1971

Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
ПОТРЕБА ЗА САМОПОТВРДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.11.1971

Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
„СВЕТА СОФИЈА“ – ПРЕДУСЛОВ ЗА НЕШТО УШТЕ ПОКВАЛИТЕТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.1971

Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
СО МУЗИКАТА ПРЕДОЛГО СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1971

Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
ГОСТИН НА ГОЛЕМИТЕ ФЕСТИВАЛИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1971

Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПУБЛИКАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1971

Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
ПРЕСУДНАТА ХРАБРОСТ ВО СВЕТА СОФИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.07.1971

Автор: Благој Михов Категорија: интервју
ЕДНО ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ЖИВКО ФИРФОВ ВО ЛОНДОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.06.1971

Автор: Ѓ. Поповски Категорија: интервју
НЕЛО СЕГУРИНИ: ИМАТЕ КВАЛИТЕТЕН ОРКЕСТАР“(ИНТЕРВЈУ)

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1965