Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
ПО ГОЛЕМАТА ПРЕТСТАВА НА ПЕСНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1965

Автор: Ѓ. Механџиски Категорија: интервју
ЦЕЛ ЖИВОТ ПОСВЕТЕН НА МУЗИКАТА: ТАЛЕ ОГНЕНОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.02.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.02.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
НАЈПОСЛЕ: ЕДНО ОХРАБРУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.01.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
УШТЕ ЕДНО РАЗОЧАРУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.01.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ДАЛИ „ЗАГРЕБ“ СТАГНИРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.01.1965

Автор: М. Ничота Категорија: критика
РЕКОРДИ И ПРЕДФЕСТИВАЛСКИ БУРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.01.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
МАКЕДОНСКИТЕ ПЕАЧИ НА ФЕСТИВАЛСКИ ЕСТРАДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1965