Наслов:

ХРАБРОСТ ШТО ПЛЕНИ: ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА ВИОЛОНЧЕЛИСТКАТА ДУШКА ТАСЕСКА


Издадено на: 27.02.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6598 | Страна: 4

Програма:
Партита од Јохан Себастијан Бах, Соната за виолончело и пијано од Јоханес Брамс и дело од Антонио Вивалди
Учесници:
Душка Тасеска - виолончело

Клучни зборови:
1965 Антонио Вивалди Владо Чучков Душка Тасеска Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Партита Соната за виолончело и пијано

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат