Наслов:

НАЈПОСЛЕ: ЕДНО ОХРАБРУВАЊЕ


Издадено на: 16.01.1965
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 6556 | Страна: 4

Програма:
Кончертино за флејта и оркестар, „Ученичка корачница“, „Спротивности“ од Звонимир Марковиќ, „Доцна есен“ од Бојан Хохњец, „Скерцо“ од Миљенко Прохаска, Скици за пијано и оркестар од Миливој Керблер, „Спутник“ од Борис Папандопуло, „Пладнување“ и „Вечер на Шкољ“ од Звонимир Радиќ
Учесници:
Големиот фестивалски оркестар и хор; Игор Џадров - диригент; Тео Табака - флејта; Миливој Керблер - пијано

Клучни зборови:
1965 Бојан Хохњец Борис Папандопуло Вечер на Шкољ Големиот фестивалски оркестар и хор Доцна есен Ѓоко Георгиев Загреб 65 Звонимир Марковиќ Звонимир Радиќ Игор Џадров Кончертино за флејта и оркестар Миливој Керблер Миљенко Прохаска Пладнување Скерцо Скици за пијано и оркестар Спротивности Спутник Тео Табака Ученичка корачница

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат