Наслов:

НОВИ НАДЕЖИ


Издадено на: 07.02.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6578 | Страна: 6

Програма:
Бранденбуршки концерт бр. 3 од Јохан Себастијан Бах, Дивертименто бр. 1 од Волфганг Амадеус Моцарт, Адаџо за гудачи од Самуел Барбер, Концерт за фагот и камерен оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Божидар Тумпеј - фагот

Клучни зборови:
1965 Адаџо за гудачи Божидар Тумпеј Бранденбуршки концерт бр. 3 Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дивертименто бр. 1 Јохан Себастијан Бах Концерт за фагот и камерен оркестар Самуел Барбер Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
  Притиснете на иконата
за поголем формат