Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
ФРАНЦУСКАТА ШАНСОНА ДЕНЕС

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1965

Автор: А.В. Категорија: Осврт
ФЕСТИВАЛСКИ ЖЕЛБИ И МОЖНОСТИ: ИМА ЛИ УСЛОВИ И – ОПРАВДУВАЊЕ ЗА ФЕСТИВАЛ НА ЗАБАВНА МУЗИКА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕЧЕН ФИЈАСКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
САЛА – НАСУШНА ПОТРЕБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.11.1965

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
ЕДНА НАВИСТИНА ПРИЈАТНА ОПЕРСКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1965

Автор: О. Спироска Категорија: критика
ИМА САМО ДОБРА И ЛОША МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.11.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКА СЕАНСА НА СВЈАТОСЛАВ РИХТЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.09.1965

Автор: В. Ан. Категорија: критика
ВО ЗНАК НА ДРАСТИЧНИ БРОЈКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.09.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
СРЕДБА СО КСАВИЕР КУГАТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.09.1965

Автор: К.Г. Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ: ВАНЧО ЧАВДАРСКИ ЗА СВОИТЕ ВПЕЧАТОЦИ ОД ГОСТУВАЊЕТО ВО СОВЕТСКИОТ СОЈУЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.09.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ШОПЕНОВА ВЕЧЕР“ БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ШОПЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
„ЛОС ПАРАГВАЈОС“- ПОФАЛБИ, ЗАМЕРКИ, РАЗОЧАРУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОМПАКТНА И ЗВУЧНА ЕМИСИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ГРСТ ТОПЛИ ЧОВЕШКИ НОТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1965