Автор: Н.Н. Категорија: критика
ЗРЕЛА МУЗИЧКА ИНДИВИДУАЛНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1965

Автор: ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ Категорија: критика
ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.06.1965

Автор: Р. Кузмановски Категорија: критика
АКТИВНОСТ ШТО АФИРМИРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.06.1965

Автор: Ксенија Гавриш Категорија: критика
ВЉУБЕНИ ВО МУЗИКАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: друго
ЧЕШКАТА ВОКАЛНА ГРУПА „ИНКОГНИТО“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.05.1965

Автор: Блаже Ристевски Категорија: критика
„СРЕШТА“ ПРВА МАКЕДОНСКА ОПЕРЕТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1965

Автор: Властимир Николовски Категорија: есеј
СЕВДАХ ИЛИ БЕТОВЕН?

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1965

Автор: О. Спироска Категорија: интервју
ТАЛЕНТИ ИМА, КОНЦЕРТИ НЕМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.05.1965

Автор: Гроздан Попов Категорија: интервју
МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 08.05.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
УБАВО, ЕФЕКТНО, ИЗДРЖЛИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОЛЕКТИВЕН ДУХ – ПРОФЕСИОНАЛНА СОВЕСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.04.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
„СКАТИРАЊЕТО“ ВО ЏЕЗОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.04.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА МАРИЈА КЕРЕСТЕЗИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.04.1965

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: критика
ЖИВА ЛЕГЕНДА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1965