Автор: Р. Кузмановски Категорија: критика
ПЕЧАЛБА СО МУЗИКА ОД БАХ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
НОВИТЕ ДИМЕНЗИИ НА ЏЕЗОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.04.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ЛЕГЕНДА НАРЕЧЕНА САЧМО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1965

Автор: Р. Кузмановски Категорија: интервју
ИЗВОНРЕДЕН РИТАМ И ИГРА: ЛУЈ АРМСТРОНГ ЗА НАШИТЕ НАРОДНИ ПЕСНИ И ОРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.04.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОВТОРНО СРЕЌАВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.1965

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: критика
ВЕЛЕШКИОТ ТРУБАДУР ОРДАН ХРИСТОВСКИ (ИН МЕМОРИАМ)

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.03.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ГОСТИТЕ ОД НОВИ САД

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.03.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗОШТО „НАБУКО“?

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.03.1965

Автор: Т.Титизов Категорија: критика
РАМНИШТЕ НА ОПАСЕН ПРОВИНЦИЈАЛИЗАМ?

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ВО ЗАТВОРЕН КРУГ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.03.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ХРАБРОСТ ШТО ПЛЕНИ: ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА ВИОЛОНЧЕЛИСТКАТА ДУШКА ТАСЕСКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.02.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
НА РАБОТ ОД ЕДНА МУЗИЧКА АНАЛИЗА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1965

Автор: Димитар Димитровски Категорија: критика
АПЛАУЗИ БЕЗ ГЛАС: ПО ПОВОД ФОРМИРАЊЕ НА ФИЛХАРМОНИСКОТО ДРУШТВО ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.02.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ИТАЛИЈА ПЕЕ ПОСМИРЕНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1965