Наслов:

ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ


Издадено на: 20.06.1965
Автор: ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ
Периодика: Нова Македонија
Број: 6708 | Страна: 7

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
вокални солисти: Милка Ефтимова, Ана Липша-Тофовиќ, Марио Ѓуранец, Стојан Ганчев, Марија Скаловска, Анастасија Божикова, Енцо Серини, Артур Сурмејан, Фанка Икономова, Калина Милошевска, Евдокија Доброхотова, Станко Липша, Демиров, Миле Поповски; Ванчо Чавдарски - диригент; балетски солисти: Олга Милосављева, Вера Бранѓолица, Цветанка Шулевска, Ленче Анчевска, Тони Шулевски, Жика Сувачаревиќ

Клучни зборови:
1965 Ана Липша Тофовиќ Анастасија Божикова Артур Сурмејан Ванчо Чавдарски Вера Бранѓолица Владо Чучков Демиров Евдокија Доброхотова Енцо Серини Жика Сувачаревиќ Жорж Бизе Калина Милошевска Кармен Ленче Анчевска Марија Скаловска Марио Ѓуранец Миле Поповски Милка Ефтимова Олга Милосављева Станко Липша Стојан Ганчев Тихо Титизов Тони Шулевски Фанка Икономова Цветанка Шулевска

Оригинален извадок: