Наслов:

МУЗИЦИРАЊЕ НА ВИСОКО НИВО


Објавено на: 08.07.1965
Автор: В. Атанасовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 6726 | Страна: 4

Програма:
Соната во a-moll оп. 14 и Две песни од циклусот „Германски арии“ од Георг Фридрих Хендл, Кантата за сопран, флејта и гитара од Јохан Пепуш, Суита во d-moll од Роберт де Вис, две соло песни од Волфганг Амадеус Моцарт и Јоханес Брамс
Учесници:
Виенско трио - Анелис Хикл - сопран, Вернер Трип - флејта, Конрад Рагосинг - гитара

Клучни зборови:
флејта и гитара соло песни Јохан Пепуш 1965 Суита во d-moll Атанасовски Роберт де Вис Анелис Хикл Вернер Трип Конрад Рагосинг Виенско трио Волфганг Амадеус Моцарт Соната во a-moll оп. 14 Јоханес Брамс Две песни од циклусот Германски арии Георг Фридрих Хендл Кантата за сопран Охридско лето

Оригинален извадок:

 

Притиснете на иконата
за поголем формат