Наслов:

ВПЕЧАТЛИВА ИНТЕРПРЕТАЦИСКА ЦЕЛИНА


Издадено на: 08.07.1965
Автор: В. Атанасовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 6726 | Страна: 4

Програма:
Циклус „Библиски песни“ од Антонин Дворжак, „Балада на Петрица Керемпух“ од Марко Тајчевиќ, „Песна на старецот“ од Модест Мусоргски, „Ве благословувам“ од Петар Илич Чајковски, „Пророк“ од Николај Римски-Корсаков и соло песни од Крешимир Барановиќ, Сергеј Рахманинов, Габриел Форе и песната „Билјана платно белеше“
Учесници:
Мирослав Чангаловиќ - бас, Србија; Душан Трбоевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
1965 Антонин Дворжак Атанасовски Балада на Петрица Керемпух Билјана платно белеше Ве благословувам Габриел Форе Душан Трбоевиќ Крешимир Барановиќ Марко Тајчевиќ Мирослав Чангаловиќ Модест Мусоргски Николај Римски-Корсаков Охридско лето Песна на старецот Петар Илич Чајковски Пророк Сергеј Рахманинов Циклус Библиски песни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат