Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЛЕСНИ ВОЗДИШКИ
кон настапите на рускиот државен хор и камерниот ансамбл при Бољшој театар, „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МАГИЈА
кон концертот наа словенечкиот октет на охридско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КУЛТИВИРАНА ВОКАЛНА ЕРУДИЦИЈА
за рециталот на билјана јовановска јакимовска на фестивалот „интерфест“ 94 во битола

Периодика: Вечер Датум: 19.10.1994

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ТАЛЕНТИРАНИ МЛАДИ УМЕТНИЧКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.09.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ВОЗБУДЛИВИ ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛИ
за концертите на М. Јашвили и Л. Пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕПЕТЛИВИ ИЗВЕДУВАЧКИ СТРУКТУРИ
за рециталот на Лидија добревска, пијано придружба јасминка чакар

Периодика: Вечер Датум: 17.11.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАСЕН И КУЛТИВИРАН ВОКАЛ
за концертот на билјана јовановска - јакимовска во фму

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВРАЌАЊЕ КОН ВРЕДНОСТИТЕ
за вокалниот солистички концерт на славица петровска во 19.19

Периодика: Вечер Датум: 04.02.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВО ПОТРАГА ПО ИСПОЛНУВАЧКИ ИДЕНТИТЕТ
ЗА ПИЈАНИЗМОТ НА МАРИЈА СТРЕЗОВА

Периодика: Вечер Датум: 23.02.1990

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СО ЗВУЦИТЕ НА СОЛО ПЕСНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1986

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
СТАБИЛНА ИНТОНАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1983

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
РАСКОШНА МУЗИЧКА ПРИРОДА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1983