Наслов:

ИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА

по концертите на гитаристот пабло барон, гзавиер филипс и клер дезар

Издадено на: 19.07.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 23 | Страна: 12

Програма:
Дела од Момпу, Де ла Маца, Де Фаља, Албениц и Агуадо; Дела од Шуберт, Рахмањинов, Дебиси и Чајковски.
Учесници:
Пабло Барон - гитара, Шпанија; Гзавиер Филипс - виолончело, Франција; Клер Дезар - пијано, Франција
Забелешка:
По концертите на гитаристот Пабло Барон, Гзавиер Филипс и Клер Дезар

Клучни зборови:
1999 Агуадо Албениц Гзавиер Филипс Де ла Маца Де Фаља Дебиси Клер Дезар Момпу Охридско лето Пабло Барон Рахмањинов Тина Иванова Чајковски Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат