Наслов:

АПЛАУЗИ, ОВАЦИИ И ЗАДОВОЛСТВО

кон концертот на николај лугански на пијано, „охридско лето 98“

Издадено на: 05.08.1998
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18456 | Страна: 10

Програма:
Прелудиум и фуга во F-dur, Прелудиум и фуга во f-moll и Прелудиум и фуга во H-dur од Бах, 12 етиди оп. 25 од Шопен и „Сирена“ и Соната бр. 2 оп. 36 од Рахмањинов, Скерцо од „Сон на летната ноќ“ од Менделсон, „Приспивна“ од Чајковски и „Љубовни маки“ и „Радоста на љубовта“ од Крајслер.
Учесници:
Николај Лугански - пијано, Русија
Забелешка:
Кон концертот на Николај Лугански, пијано, Русија, на „Охридско лето `98“

Клучни зборови:
12 етиди оп. 25 1998 Бах Крајслер Љубовни маки Менделсон Николај Лугански Охридско лето Прелудиум и фуга во F-dur Прелудиум и фуга во f-moll Прелудиум и фуга во H-dur Приспивна Радоста на љубовта Рахмањинов Сирена Скерцо Сон на летната ноќ Соната бр. 2 оп. 36 Стојче Тошевски Чајковски Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат