Наслов:

СТИЛСКО ИСТРАЖУВАЊЕ И НОВИ БОИ

по концертите на александар шило и пјер лоран бу шарла

Издадено на: 23.07.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 27 | Страна: 16

Програма:
Соната во a-moll од Еклс, Соната во D-dur од Хендл, „Вокализа“ и „Елетија“ од Рахмањинов, „Елегија“ и „Фантазија“ од Ботезини, Адаџо од Шостакович, Четири пиеси од Кусевицки и Варијации на 4-та жица на тема од операта „Мојсеј“ од Џоакино Росини од Паганини; Соната во cis-moll „Месечева“ од Бетовен, Три пиеси за пијано оп. 119 и Рапсодија во Es-dur од Брамс и Голема соната во h-moll од Лист.
Учесници:
Александар Шило - контрабас, Русија; Татјана Огнаноска - пијано; Пјер Лоран Бушала - пијано, Франција
Забелешка:
По концертите на Александар Шило и Пјер Лоран БуШара

Клучни зборови:
1999 Адаџо Александар Шило Бетовен Ботезини Брамс Варијации на 4-та жица на тема од операта Мојсеј од Џоакино Росини Вокализа Голема соната во h-moll Еклс Елегија Елетија Кусевицки Лист Месечева Охридско лето Паганини Пјер Лоран Бушала Рапсодија во Es-dur Рахмањинов Соната во a-moll Соната во cis-moll Соната во D-dur Татјана Огнаноска Тина Иванова Три пиеси за пијано оп. 119 Фантазија Хендл Четири пиеси Шостакович

Оригинален извадок: