Наслов:

ЛЕСНИ ВОЗДИШКИ

кон настапите на рускиот државен хор и камерниот ансамбл при Бољшој театар, „охридско лето 95“

Издадено на: 11.08.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17439 | Страна: 9

Програма:
Концерт за хор бр. 18 од Дмитриј Бортњански, три фрагменти од „Литургијата по Св. Јован Златоуст“ од Петар Илич Чајковски, три црковни композиции од Павел Чесноков, еден фрагмент од „Сеноќно бдеење“ од Сергеј Рахмањинов и обработки на руски народни песни; Соло песни и арии од Глинка, Даргомижски, Чајковски, Рахмањинов, Росини и обработки на Унгарски танц бр. 5 од Брамс и Импромпти од Шуберт.
Учесници:
Руски државен камерен хор и Камерен ансамбл на оркестарот на Бољшој театар; диригент: Ала Куликова
Забелешка:
Руски државен камерен хор и камерен ансамбл на Бољшој театар Охридско лето

Клучни зборови:
1995 Ала Куликова арии Бојан Ортаков Брамс Глинка Даргомижски Дмитриј Бортњански Импромпти Камерен ансамбл на оркестарот на Бољшој театар Концерт за хор бр. 18 Литургијата по Св. Јован Златоуст Охридско лето Павел Чесноков Петар Илич Чајковски Рахмањинов Росини Руски државен камерен хор руски народни песни Сеноќно бдеење Сергеј Рахмањинов соло песни Унгарски танц бр. 5 Чајковски Шуберт

Оригинален извадок: