Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ДОЖДОТ ГО ПРЕСЕЛИ КОНЦЕРТОТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА ВО „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“
Филхармоничарите завчера некако успеаја да се заштитат од ветер

Периодика: Утрински весник Датум: 01.08.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУЕЛНО ПАТУВАЊЕ СО МАЛЕРОВАТА ПРВА СИМФОНИЈА
кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 22.11.2008

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ШПАНСКИ ТЕМПЕРАМЕНТ СО ОРИГИНАЛНА ИНВЕНТИВНОСТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНО ДУОТО ЛАМА-КАБРУЈА, ИНТЕРФЕСТ 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИТЕ НАДЕЖИ ИМПРЕСИВНО МУЗИЦИРАА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРЕСОЗДАВАЊЕ НА МУЗИКАТА
кон концертот на Константин Богино‚ пијано Русија на Интерфест 2005

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СУПТИЛНО КАМЕРНО ДУО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАРИНА ТАРАСОВА И БОРИС КРАЉЕВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РОМАНТИЧНА ПРЕФИНЕТОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МАЛКУ ПУБЛИКА И АТМОСФЕРА КАКО НА ИСПИТ
есенски музички свечености

Периодика: Дневник Датум: 22.11.2004

Автор: Н.Димовска, М.К. Категорија: критика
ДЕСЕТКА ЗА СИМОН , ПЕТ ПАТИ ГО ВРАЌАА НА БИС
Пијанистот Симон Трпчески го положи магистарскиот испит

Периодика: Вест Датум: 11.11.2004

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
БРАВО МАЕСТРО!
концерт на симон трпчески во универзална сала

Периодика: Дневник Датум: 11.11.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОСВЕТЕН НА МЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВО И ВОЗВИШЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА СУДЗОЛОВСКИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.10.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАГИЧЕН СПЛЕТ ОД ЕМОЦИИ
концерт на Симон Трпчески

Периодика: Утрински весник Датум: 03.06.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
НЕПРИКОСНОВЕН ПИЈАНИЗАМ И НОЌ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
За солистичкиот концерт на Симон Трпчески во Универзалната сала во Скопје

Периодика: Вест Датум: 03.06.2003