Наслов:

МАГИЈА

кон концертот наа словенечкиот октет на охридско лето

Издадено на: 27.07.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17424 | Страна: 9

Програма:
Дела од Чајковски, Фатјајев, Чесников, Рахмањинов, Бортњански, Галус, Хендл, Моцарт, Шуман, Григ, „Сите венци се свенати“ од Михелчич и Аве Марија од Шуберт.
Учесници:
Словенечки октет
Забелешка:
Словенечки октет, Охридско лето

Клучни зборови:
1995 Аве Марија Бојан Ортаков Бортњански Галус Григ Михелчич Моцарт Охридско лето Рахмањинов Сите венци се свенати Словенечки октет Фатјајев Хендл Чајковски Чесников Шуберт Шуман

Оригинален извадок: