Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ТЕХНИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ТРАДИЦИЈАТА И НАСПРОТИ НЕА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НА ВИСОКО ИЗВЕДУВАЧКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1980

Автор: Петре Богданов Кочко Категорија: хроника
ВО ИЗМИНАТАТА КОНЦЕРТНА СЕЗОНА

Периодика: Разгледи Датум: 12.09.1954

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧАРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.02.1953