Наслов:

ВРВНО ТЕХНИЧКО МАЈСТОРСТВО

кон концертот на виолинистот михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Објавено на: 24.07.1998
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18447 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 6 од Бах, Соната бр. 4 од Бетовен, „Сказна за малите војничиња“ од Властимир Николовски, Медитација оп. 42 од Чајковски, Поема оп. 25 од Шосон и Интродукција и рондо капричиозо од Сен-Санс.
Учесници:
Михајло Куфојанакис - виолина; Маја Кастратовиќ - пијано
Забелешка:
Кон концертот на виолинистот Михајло Куфојанакис во пијано придружба на Маја Кастратовиќ на „Охридско лето `98“

Клучни зборови:
Чајковски Михајло Куфојанакис Бетовен Васка Наумова-Томовска Бах 1998 Брамс Маја Кастратовиќ Шосон Вокализа Рахмањинов Сказна за малите војничиња Соната бр. 6 Медитација оп. 42 Интродукција и Рондо-капричиозо Унгарски танц бр. 2 Охридско лето Властимир Николовски Соната бр. 4 Поема оп. 25 Сен-Санс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат