Наслов:

ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ

настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Издадено на: 31.07.1997
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18146 | Страна: 11

Програма:
Дела од Скарлати, Шуберт, Бах, Моцарт и Калдара; Дела од Брамс, Менделсон и Шопен; Девет соло песни од Рахмањинов и Шест романси од Верди; Дела од Хендл, Демерсман, Жоливе, Планел и Маргони.
Учесници:
Трио „Скопје“: Славица Петровска-Галиќ - сопран, Никола Атанасов - флејта, Јасминка Чакар - пијано; Цвета Стојанов - тенор; Тодор Светиев - пијано; Стојан Димов- саксофон; Рита Трпчева-Поповиќ - пијано
Забелешка:
Настап на триото „Скопје“, на Јасминка Чакар, на Цветан Стојанов, на Тодор Светиев и на Стојан Димов и Рита Трпчева-Поповиќ

Клучни зборови:
1997 Бах Брамс Верди Демерсман Жоливе Јасминка Чакар Калдара Маргони Менделсон Моцарт Никола Атанасов Охридско лето Планел Рахмањинов Рита Трпчева Поповиќ Романси Скарлати Славица Петровска-Галиќ соло песни Стојан Димов Стојче Тошевски Тодор Светиев Трио Скопје Хендл Цвета Стојанов Шопен Шуберт

Оригинален извадок: