Наслов:

СУБЛИМИРАН ЗВУК

кон свечениот концерт на симфонискиот оркестар на фму

Издадено на: 18.12.1999
Автор: Маја Таневска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18875 | Страна: 27

Програма:
„Академска увертира“ оп. 80, Рапсодија на тема Паганини од Рахмањинов и Симфониска поема „Смрт и преобразување“ од Рихард Штраус.
Учесници:
Симфониски оркестар на ФМУ; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Симон Трпчевски - пијано
Забелешка:
Кон свечениот концерт на Симмфонискиот оркестар на Факултетот за музичка уметност

Клучни зборови:
1999 Академска увертира оп. 80 Маја Таневска Рапсодија на тема Паганини Рахмањинов Рихард Штраус Саша Николовски-Ѓумар Симон Трпчевски Симфониска поема Смрт и преобразување Симфониски оркестар на ФМУ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат