Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СЕНЗИБИЛНОСТА НА ГОЛЕМИТЕ МУЗИЧАРИ
ОХРИДСКО ЛЕТО, КОНЦЕРТ НА ШАУНА РОЛСТОН И ЕЛИЗАБЕТ БАШМЕТ „МОСКОВСКИТЕ СОЛИСТИ"

Периодика: Дневник Датум: 20.08.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВРВНО ПЕЕЊЕ ВО СЛУЖБА НА ДУХОВНОСТА
КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Периодика: Дневник Датум: 30.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРЕТЕДЕНТИ ЗА МУЗИЧКИОТ ПРЕСТОЛ
КОНЦЕРТ НА АКАДЕМСКИТЕ УМЕТНИЦИ ОД МОСКВА

Периодика: Дневник Датум: 07.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РУСКАТА ПЕСНА И ГЕРМАНСКИТЕ ВОКАЛИ
КОНЦЕРТ НА НИКА И ЈОХАНЕС ЈОКЕЛ, ВО ПРИДРУЖБА НА ТАТЈАНА ОГНАНОСКА

Периодика: Дневник Датум: 13.07.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
И ОД МЛАДИТЕ МОЖЕ МНОГУ ДА СЕ НАУЧИ
концерт на светскиот младински оркестар на музичка младина

Периодика: Дневник Датум: 08.08.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКА РАЗНОВИДНОСТ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА СОПРАНОТ НАДЕЖДА ПЕТРОВСКА

Периодика: Утрински весник Датум: 21.02.2000

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СУБЛИМИРАН ЗВУК
кон свечениот концерт на симфонискиот оркестар на фму

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
И СТАРИТЕ ВИОЛИНИ НЕ СВИРАТ САМИ
кон концертот на каи глаустон - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКО ИСТРАЖУВАЊЕ И НОВИ БОИ
по концертите на александар шило и пјер лоран бу шарла

Периодика: Утрински весник Датум: 23.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА
по концертите на гитаристот пабло барон, гзавиер филипс и клер дезар

Периодика: Утрински весник Датум: 19.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА
охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 16.07.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АПЛАУЗИ, ОВАЦИИ И ЗАДОВОЛСТВО
кон концертот на николај лугански на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВРВНО ТЕХНИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на виолинистот михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ГОЛЕМ ПИЈАНИСТ И УМЕТНИК
кон концертот на николај лугански

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.08.1997