Наслов:

МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА

охридско лето

Објавено на: 16.07.1999
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 21 | Страна: 15

Програма:
Голберг варијации од Бах, Павана за починатата инфантка од Равел, Прелудиум од Рахмањинов и дела од Дебиси, Шопен, Лист, Албениц, Чајковски и Глинка.
Учесници:
Ученици од семинарот на Борис Романов: Даниел Чурковски, Александра Огненовска, Ана Петрова, Кристијан Каровски, Јанинка Невчева, Ана Арангелова, Марија Тошевска, Нина Костова, Симон Трпчевски

Клучни зборови:
Марија Тошевска Чајковски Јанинка Невчева Голберг варијации Бах Симон Трпчевски Павана за починатата инфантка Шопен Нина Костова Дебиси 1999 Глинка Даниел Чурковски Лист Кристијан Каровски Равел Борис Романов Рахмањинов Александра Огненовска Ана Петрова Тина Иванова Охридско лето Ана Арангелова Прелудиум Албениц

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат