Наслов:

И СТАРИТЕ ВИОЛИНИ НЕ СВИРАТ САМИ

кон концертот на каи глаустон - виолина, „охридско лето 99“

Објавено на: 17.08.1999
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18771 | Страна: 10

Програма:
Дела од Шуберт, Григ, Шостакович, Рахмањинов и Шимановски.
Учесници:
Каи Глустин - виолина, Канада; Катрин Ордроно - пијано, Франција
Забелешка:
Кон концертот на Кан Глустин-виолина, Канада на „Охридско лето“

Клучни зборови:
Стојче Тошевски 1999 Каи Глустин Катрин Ордроно Шостакович Шуберт Шимановски Григ Рахмањинов Охридско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат