Наслов:

КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ

кон последните концерти на македонската филхармонија

Издадено на: 16.04.1998
Автор: Евгениј Трифков
Периодика: Нова Македонија
Број: 18365 | Страна: 10

Програма:
Увертира кон балетот „Дејанијата на Прометеј“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за кларинет и оркестар бр. 1 од Карл Марија фон Вебер и Шкотска симфонија од Феликс Менделсон; Адаџо од Јосиф Барданашвили, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во G-dur од Морис Равел и симфониски циклус „Море“ од Клод Дебиси.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригенти: Чое Јонг Хо, Јужна Кореја и Роберт Хулихан; Жан Филип Вивиер - кларинет; Павел Ковалски - пијано
Забелешка:
Кон последните два концерти на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
1998 Адаџо Евгениј Трифков Жан Филип Вивиер Јосиф Барданашвили Карл Марија фон Вебер Клод Дебиси Концерт за кларинет и оркестар бр. 1 Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во G-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармониј Морис Равел Павел Ковалски Роберт Хулихан симфониски циклус Море Увертира кон балетот Дејанијата на Прометеј Феликс Менделсон Чое Јонг Хо Шкотска симфонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат